Fondată în 1986 în Franța de Michel Fanet (Electronică și Inginer Mecanic), ALPI (Applications Logiciels Pour l'Ingénierie) este specializată în dezvoltarea de software inovator pentru proiectarea instalațiilor electrice de joasă tensiune și înaltă tensiune. Soluțiile noastre includ calcule, dimensionări, scheme și costuri pentru a permite utilizatorilor să gestioneze un proiect complet. Susținut de 35 de ani de experiență în soluții și servicii pentru inginerie electrică, ALPI este lider european în software de calcul automat pentru instalațiile electrice JT. Expertiza noastră unică constă, de asemenea, în dezvoltarea de soluții pentru proiectarea instalațiilor electrice într-un model digital și pentru a asigura continuitatea informațiilor într-un mediu BIM. Pentru a consolida strategia noastră internațională de creștere, am înființat mai multe filiale în Germania, Spania și Burkina Faso.

Misiunea noastră

Misiunea noastră este de a sprijini toți jucătorii din domeniul ingineriei electrice (consultanți, contractori electrici, proprietari de clădiri, manageri de proiect și autorități de control) și de a le oferi cele mai fiabile soluții pentru proiectarea, realizarea și testarea instalațiilor lor în Franța și în întreaga lume. Astăzi, peste 18.000 de aplicații software Caneco sunt implementate în întreaga lume.

Expertiza noastră

  • Expertiza unică a ALPI constă în cunoașterea cuprinzătoare a standardelor aplicabile instalațiilor electrice. Gama noastră de software integrează până la 17 standarde internaționale (IEC 60364, HD384, NF C 15-100, BS7671, VDE, REBT et UNE, CEI 64-8, ÖNORM, RGIE-AREI, NIN-BT, NP, NEN1010, CSN, AS/NZ 3008, BNR-5410, NEK 400 et SS 4364000). În plus, experții noștri tehnici participă în mod regulat la comitetele electrotehnice franceze (AFNOR) și europene.
  • ALPI se bucură de relații privilegiate cu principalii jucători cheie de pe piață: producătorii de echipamente electrice, autoritățile de control, contractorii electrici și companiile de software. Această colaborare strânsă ne permite să dezvoltăm și să integrăm în continuare datele în software-ul nostru, într-o abordare proactivă.
  • De asemenea, edităm cataloagele marilor producători de echipamente electrice și le integrăm în software-ul nostru. Astăzi, sute de cataloage sunt adaptate și propuse pentru aproape zece țări.
  • ALPI sprijină clienții săi cu servicii suplimentare care includ cursuri de formare, asistență tehnică și studii de inginerie la cheie pentru proiecte complexe.
  • Pentru a face față provocărilor majore ale BIM în domeniul construcțiilor, ALPI propune, de asemenea, soluții pentru proiectarea și exploatarea instalațiilor electrice după model digital. Aceste soluții permit îmbogățirea unui proiect - realizat cu AutoCAD® și Revit® platforme grafice sau orice alt format IFC - cu informații electrice.

Cifre cheie

Compania are peste 100 de angajați în 4 țări și a generat venituri de 10,03 milioane de euro (la 30 iunie 2019).

Istoria ALPI

  • 2019 ALPI se alătură grupului Schneider Electric.

  • 2016 Crearea filialei ALPI International Software España (Spania).

  • 2013 Crearea filialei ALPI Deutschland GmbH (Germania).

  • 2012 Crearea filialei ALPI Afrique (Burkina Faso).

  • 1986 Crearea companiei ALPI SA de către Michel Fanet (Franța).

O prezență globală pentru proximitatea clienților

ALPI își vinde soluțiile și serviciile în Europa și în întreaga lume prin intermediul a 4 filiale (Franța, Germania, Spania și Burkina Faso) și a unei rețele de revânzători.